Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Partytent of stretchtent?

Tijd voor een feestje, maar wil je zeker weten dat je gasten ook droog kunnen staan? En zou je het prettig vinden om de feestlocatie een beetje warm te krijgen? Dan is het handig om een tent te plaatsen. Het weer speelt je dan geen parten en het ziet er ook hartstikke gezellig uit. Maar wat moet je kiezen, een partytent of een stretchtent? Ga je zo’n flextent huren, dan kun je kiezen uit verschillende opties. Hier zijn de verschillen tussen een flexibele partytent en stretchtent.

1. Het materiaal

Een partytent is doorgaans prima betaalbaar voor mensen die regelmatig een feestje in de achtertuin geven of graag de hele zomer een tent in de tuin laten staan. Dat komt mede doordat een partytent van plastic is gemaakt. Dat betekent dat zowel zon als wind als regen er geen invloed op hebben. Maar het is voor veel mensen niet per se de gezelligste keuze. Het geeft voor sommige mensen een vervelend geluid wanneer de wind er vat op krijgt en het kan al snel een beetje zweterig aanvoelen als het warm is. Bij een stretchtent speelt dat allemaal niet. Die is doorgaans gemaakt van stof zodat het beter ademt, maar ook gevoeliger is voor weersinvloeden.

2. De zijkanten

Bij een partytent kun je zelf kiezen wat je met de zijkanten doet: open of dicht. Je zet op alle hoeken palen neer waarlangs je de zijkanten vastmaakt. Maar dat hoeft niet, de zijkanten kun je ook weglaten of gebruikt zijpanelen waarin je een stuk op kunt rollen. Afhankelijk van het weer en de temperatuur kun je dus een open of juist wat meer gesloten plekje maken. Dat is bij een stretchtent niet het geval, die is aan de zijkanten open. Daar staat tegenover dat je bij een stretchtent wel een hellend dak kunt maken en meer variaties hebt dan vierkant of rechthoekig.

3. Het dak

Bij een partytent is het dak doorgaans een punt in het midden. Dat is makkelijk in geval van regen en het zorgt dat er binnenin toch een gevoel van ruimte ontstaat. Bij een stretchtent is hier meer variatie in mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld meerdere punten creëren, maar het is ook mogelijk het dak schuin af te laten lopen of een combinatie van deze twee.

Wil je weten of een stretchtent bij jouw evenement of buitenlocatie past? Neem dan eens contact op om de mogelijkheden te bespreken. Of het nu gaat om een stretchtent huren in Hoofddorp of stretchtentverhuur in Amersfoort: wij zijn je graag van dienst.

Klantenservice en voorwaarden

Contactgegevens

E. info@partytentverhuur-nederland.nl
Dordrecht
KvK: 65200241
BTW: NL126270491B01